• Home
 • Facebook
 • Twitter
 • Sykpe
 • Myspace
 • Sunday, February 6, 2011

  Sejarah One Uniti Club

  ONE UNITI CLUB
  Nama pertubuhan yang dibina atas nama persahabatan. Pertubuhan kelab nie  xdirancang mula-mulanya. Hanya sekadar untuk bersuka-suka sebab membe2 aku nie berjalan. Tpi bila ahli da ramai, di komersial kan untuk kelab dalam kolej nie.  Nak kate kelab nie gempak tak ada la. Tapi semangat setia kawan tu kita boleh lihat dengan kelab masing2. Bukan apa,nak tengok kawan yang betul2 boleh dibuat kawan. Kadang-kadang cakap je pandai,suruh buat haram jadah xreti.

   2 tahun da kelab nie beroperasi dan nie tahun last kteorg handle  kelab nie. Macam-macam rintangan kot kelab nie,ye la kelab baru mane xda masalah. Yang paling aku rse fedup sekali time nak hantar proposal. Proposal tu kteorg anta sebulan sebelum tarikh aktiviti,tpi apa punya manusia la. Proposal tu plak lulus seminggu nak aktiviti. Dengan nak cari orang lagi,nak buat memo lagi,meeting last g. Da jadi kelam kabut. Tapi dengan ada nya barisan-barisan pakar,semua masalah boleh handle la. Aktiviti pon rilex je berjalan lancar. Ceh wah!bukan men berlagak je an. Kalo nak boikot pon,cari benda yang boleh betul2 DOWN an kteorang. Biasalah manusia!
  Harapan aku,biar la kelab nie yang menjadi kenangan kami dikolej nie. Ye la,bila da lepas grad,sume ilang kemana. De yang lost contact,de yang da sambung Oversea. Orang kate kalo 7 keturunan tu ade g,mmg terbaek la. Tak pon bila kawan2 masuk kolej,sebut plak nama kelab kteorg, tak ke rasa bangga. ada gak pewaris kelab nie.

  One Uniti Kelab dihati!!

  No comments:

  Post a Comment

  Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...