• Home
  • Facebook
  • Twitter
  • Sykpe
  • Myspace
  • Monday, May 23, 2011

    Tuan blog yg takda agama

    Bila leka terlalu leka dibuai arus semasa,manusia nie lupa apa agama  mereka..
    Tue la yang wujudnya freemason,osama laden,simbol simbol pelik dan macam macam lagi la..
    Macam yang nie salah satu blog yang haram jadah..
    Aku pon tak paham apa motif tuan punya blog nie..
    Nama siap ada hajah bagai tpi perangai tak mengambarkan nama..


    Antara komen komen die tentang agama :




    Akan datang kepada manusia tahun-tahun yang penuh dengan penipuan. Pada waktu itu orang yang berdusta dikatakan benar, dan orang yang benar dikatakan berdusta. Orang khianat akan disuruh memegang amanah, dan orang yang amanah dikatakan pengkhianat, dan yang berpeluang bercakap hanyalah golongan ‘Ruwaibidhah’. Sahabat bertanya, apakah Ruwaibidhah wahai Rasulullah? Nabi menjawab, orang bodoh yang bercakap mengenai urusan orang ramai.
    [HR Ahmad]

    Friday, April 15, 2011

    Dunia oh Dunia



    Dah akhir-akhir sem jadi macam ni plak
    Apalah masalah sebenarnya nie
    Mood : Bengang

    Friday, April 1, 2011

    Kem survivor darat dan laut

     


    Pergh!
    dengar bunyi agak poyo bagi orang yang kenal aku. .
    Survivor kot,jgn harap la.
    tpi ni la yang dikatakan cabaran. .
    Walaupun sekejap je perkhemahan nie, pengalaman yang patut kita rasa. .
    Tak semua orang boleh melaluinya. .
    Aku antara orang yang terpilih. .

    Aku terjebak nie pon sebab membe2 yang aku ajak. .
    kalo tak, tak ingin aku pegi. Tido kat umah lagi selesa. Bantal ada,tilam ada, semua lengkap la. .
    Nie nak cari psal tido dalam hutan, dengan nyamuk la,tak selesa, dengan mandi tah kemana, makn cukup je. .
    Tapi semua tue la pengalaman, kalau sekarang kita da rasai semua tue, akan datang tak akan ada masalah bagi kita. .

    Hari pertama


    Aku didedahkan basic survivor sekiranya berlaku sesuatu musibah bagi kita. .
    Cara2 nak wat pondok, ikat tali, buat jerat, masak nasi dalam botol. .
    Bunyi agak pelik tpi aku da tengok camne dorang buat. . Masak kot nasi tue. .


    Hari kedua


    Aktiviti ni la yang paling aku nantikan.
    berkayak ke pulau judi!
    Akhirnya dapat gak aku main bende alah nie. .
    Mak datuk, bukan men penat g. .Kalo dekat xpe la gak.
    Nie 3 jam nak ke pulau tue!

    Hari ketiga

    Aku kat pulau lgi time nie. .
    Macam biasa la, bangun pagi senaman dlu. .
    Nak melonggarkan otot2 yang keras. .



    Sunday, February 27, 2011

    Maaf !

    Senang ke nak ucapkan maaf kepada seseorang ?

    Aku sendiri akui. Bukan mudah nak ucapkan perkataan maaf. 
    Kita nie cakap je maafkan, tapi hati kata macam2. Da la tak ikhlas, dapat plak dosa. Pakej la tue!
    Ikhlas nie perlu lahir dari hati supaya tak ada dendam atau permusuhan. Kadang2 ego manusia sendiri yg tak nak memaafkan seseorang. Takut dapat malu bila ucapkan maaf. Apa yg nak dimalukan, kalau kesalahan dia tapi kita sendiri yg minta maaf. Tak ke malu dia? 

    Ustazah aku ada pesan "jika kita boleh memaafkan seseorang atas kesilapan yang susah utk maafkan,tentu Allah pun akan memaafkan kesilapan kita yang mungkin sukar untuk diampuni".
    Terdiam sejenak, apa yg dikatakan oleh ustazah aku nie.


    Aku manusia biasa.
    Sama seperti kamu semua.
    Tak lari melakukan kesilapan.
    Andai kata ada kesalahan aku yang tidak disengajakan
    MAAFKAN AKU.

    Friday, February 25, 2011

    Bertopengkan malaikat



     Kalo da teruk, teruk gak!

    Tension betul kalau ada manusia yg bertalam nie. Entry nie bukan nak mengaibkan sesiapa tapi nak terangkan masalah manusia sekarang nie. Kita nie da hidup dalam era permodenan. Bukan zaman batu lagi.
    So, anjakan paradigma tu mestilah kedepan. Jangan ditakuk yang lama. Jangan kuno sangat pemikiran tu.
    Hidup penuh bertalam ni dibenci orang. Tak ke penat ko mengumpul pahala tapi disumpah seranah dengan orang. Mana nak senang hidup kalau perangai macam ni. Depan punya la baik, orang cakap "Pijak semut pun tak mati la" tapi belakang, bawa cite yg bukan2.



     
    Dalam hidup korang mesti ada manusia yang macam nie kan ?
    Kalau dibagi peluang, apa yg perlu kita buat dengan manusia macam ni?
    • Nak pukul?
    • Sisihkan?
    • Jangan bertegur?
    • Maki?
    Yang nombor satu, jangan la dibuat. Sbb negara kita ada undang-undang.
    Yang lain tu aku rasa ok kot. Biar manusia2 macam ni tau akibatnya.
    Kalau tak sampai bila manusia macam ni nak ubah perangai. Sampai dijemput maut baru nak berubah.
    Ingat la sikit, umur da semakin tua. Buang2 la perangai tak elok tue.
    Jangan nak menutup keburukan sendiri dengan memburuk2kan orang.
    Aku rasa tak salah jadi diri yang sebenar. Diri kita yg sebenar ni la akan menjadi lebih baik masa akan datang.
    Bersihkan jiwa dari perasaan hasad n dendam. Jadi la seorang yang baik dimata dan dijiwa masyarakat.



    Tuesday, February 22, 2011

    Jom Join FaceBlog



    SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
    TERIMA KASIH



    Faceblog?
    Tak silap aku la.
    Faceblog nie satu komuniti untuk para2 blogger bertukar pendapat dan berkumpul.
    Aku baru je join. Tak tau apa function aku join. Tapi bunyi macam menarik.
    Senang je nak daftar. Just klik banner kat tepi tu and ikut je arahan.
    Selamat mencuba!

    Gila anime!

    Hola !
    Kegilaan aku terhadap anime menjadi2. Anime bukan menjadi kegemaran aku sangat tpi minat terhadap aksi yang dilakukan. Kehebatan mereka diluar kebatasan seorang manusia. Kadang2 satu anime nie sampai 3-4 jam gak la, itu pun tak puas gak. Sanggup makan cepat2 semata2 nak habiskan beberapa episod.


    Antara yang hampir habis :

    1.One Piece














    Monkey D. Luffy, seorang anak yang bercita-cita menjadi raja bajak laut terinspirasi dari idolanya, Shanks mengarungi lautan untuk mencari harta karun legendaris One Piece. Di awal perjalanannya, dia bertemu berbagai macam musuh sesama bajak laut seperti Alvida, Buggy Badut, Kuro, Don Krieg, dan Arlong. Dia juga telah mengumpulkan rakan seperjalannya iaitu Zoro, Nami, Sanji, Usopp,Brook,Robin,Franky, dan Chooper

     
    2.Naruto


















    Ninja tangguh dari desa Konoha ini akhirnya menutup mata untuk selamanya. Uzumaki Naruto, demikian nama lengkapnya, meninggal dalam usia yang sangat belia, 15 tahun. Nyawanya tak tertolong akibat luka parah yang didapatnya dalam pertarungan. Selama hidupnya, Naruto dikenal sebagai ninja yang berdedikasi. Misi-misi yang diberikan semuanya berjalan dengan lancar. Kegagalan terbesarnya hanyalah merebut kembali Uchiha Sasuke dari tangan Orochimaru.

     3.Eye Shield 21


















    Tokoh utama komik ini bernama Kobayakawa Sena. Sena adalah seorang murid SMA Deimon yang lemah. Sejak SD, Sena sudah dijadikan budak oleh teman-temannya. Sena juga memiliki teman masa kecil bernama Anezaki Mamori yang selalu melindunginya jika diganggu oleh anak lain. Walaupun begitu, Sena memiliki sepasang kaki amat pantas. Bakatnya ini dilihat oleh Yoichi Hiruma, kapten dari team Amefuto Deimon Devil Bats di sekolah mereka dan mengajak Sena masuk kelab dengan berbagai macam cara.
     
    4.Slam Dunk




















    Slam Dunk ialah  tentang sebuah pasukan bola keranjang dari Shōhoku High School. Ia terlebih dahulu bersiri dalam Weekly Shōnen Jump Shueisha di Jepun dari 1990 untuk 1996 dan mempunyai juga disesuaikan ke dalam satu siri-siri animasi Jepun oleh Toei Animation yang mana telah menyiarkan dunia, menikmati populariti yang banyak terutama di Jepun, beberapa negara-negara Asia lain dan Eropah. Inoue kemudian digunakan bola keranjang sebagai satu tema utama dalam dua tajuk-tajuk manga berikutnya: Pemukul Penggera dan Sebenar.



    Buat masa nie,nie la antara anime2 yg aku minat gile. Bukan ape,cume mengisi masa lapang.Penangan anime sampai aku pon nak ade setiap kuasa yang ade. Nak lari laju, hilang2,tangan kuat, semua la yang ade. Tpi...tpi...tpi.. Angan2 je lebih . Pengaruh kuat aku nie . Sedar2 la,ko dialam yang nyata. .

    Friday, February 18, 2011

    Cuti Pertengahan

    Salam.
    Sedar tak sedar cuti pertengahan sem da sampai. Semua bebanan di kolej habis aku tinggalkan kat sana.
    Bermulalah episod kemalasan aku kat rumah. kompem-kompem kene bebel dengan mak aku .
     "Rupa-rupanya macam ni lah ko kat sana ye. Dengan bangun lambat, apa nak jadi la. Tolong la apa yang patut kat rumah nie"
    Ayat ni yang biasa aku dengar setiap cuti. Apa pon kita sebagai anak ikut je apa kate die. Perkara yang mak aku paling tak suke bangun pagi , kalo pagi tu dalam pukul 8 atau 9 tak apa lagi , nie matahari tercacak atas kepala rilex je. Macam tak ada perasaan, rasenye kalo rumah terbakar tu da tak payah bangun da. tido la ko dalam tue sampai kiamat .Hahaha..Tapi macam mane nak isi masa cuti ni??
    • Main badminton
    • Berkelah
    • Surf internet
    • Tengok wayang
    • Memancing
    • Main game
    • Menonton tv sepanjang hari 
    Ini la rutin harian yang diulang hari ke hari sepanjang cuti sem ni.Agak2 kalau tiap2 hari macam ni kompem bosan.

    Sunday, February 6, 2011

    Sejarah One Uniti Club

    ONE UNITI CLUB
    Nama pertubuhan yang dibina atas nama persahabatan. Pertubuhan kelab nie  xdirancang mula-mulanya. Hanya sekadar untuk bersuka-suka sebab membe2 aku nie berjalan. Tpi bila ahli da ramai, di komersial kan untuk kelab dalam kolej nie.  Nak kate kelab nie gempak tak ada la. Tapi semangat setia kawan tu kita boleh lihat dengan kelab masing2. Bukan apa,nak tengok kawan yang betul2 boleh dibuat kawan. Kadang-kadang cakap je pandai,suruh buat haram jadah xreti.

     2 tahun da kelab nie beroperasi dan nie tahun last kteorg handle  kelab nie. Macam-macam rintangan kot kelab nie,ye la kelab baru mane xda masalah. Yang paling aku rse fedup sekali time nak hantar proposal. Proposal tu kteorg anta sebulan sebelum tarikh aktiviti,tpi apa punya manusia la. Proposal tu plak lulus seminggu nak aktiviti. Dengan nak cari orang lagi,nak buat memo lagi,meeting last g. Da jadi kelam kabut. Tapi dengan ada nya barisan-barisan pakar,semua masalah boleh handle la. Aktiviti pon rilex je berjalan lancar. Ceh wah!bukan men berlagak je an. Kalo nak boikot pon,cari benda yang boleh betul2 DOWN an kteorang. Biasalah manusia!




    Harapan aku,biar la kelab nie yang menjadi kenangan kami dikolej nie. Ye la,bila da lepas grad,sume ilang kemana. De yang lost contact,de yang da sambung Oversea. Orang kate kalo 7 keturunan tu ade g,mmg terbaek la. Tak pon bila kawan2 masuk kolej,sebut plak nama kelab kteorg, tak ke rasa bangga. ada gak pewaris kelab nie.

    One Uniti Kelab dihati!!

    Wednesday, February 2, 2011

    Demam DotA


    Bak kata orang perempuan, DOTA ialah Dunia Orang Tanpa Awek..hahaha.. Ungkapan yg sesuai bagi gamer-gamer.. Bayangkan, orang perempuan boleh cakap macam tue? sebab kalau da layan, sampai xjmpe malam da..punye kusyuk tak makan pon tak ada hal la..janji kepuasan bila menang..kalo kalah jadi stok kena bahan la..(Ayam-ayam je)...Boleh kata setiap malam,mesti kena layan gak.. Kadang-kadang main sampai ke pagi.. Esok pegi kelas bengkak-bengkak je mata...

    Nak jadikan cerita, adalah seorang membe aku ni..memang gile game..satu malam tu,awek die call ajak pegi makan..yang die pon YE kan aje sepanjang awek die cakap sambil tangan mengerak2kan mouse..Bila pakwe die kena FIRST BLOOD (mati), kena maki awek die..Bapak kesian la..Awek ajak pegi makan je,bukan pegi neraka.. Kalo da maki tu tak pe la,ni dengan bengang,henset yang tak bersalah tu pon berkecai..Aku yang kat situ tak keruan la..Tapi yang buat geli hati tu, yang berkecai tu dikutip satu2..siap mintak tolong aku lagi..hahaha..Kebodohan mencerminkan diri sendiri..

    Saturday, January 15, 2011

    Penangan zaman persekolahan

    Salam semua..
    Arini aku xtau apa yang aku nak cite kat sini sampai la aku dapat ilham,bila aku jmpe gambar sekolah aku..
     Ni la gambar semasa aku bersekolah dulu..aku yang mana?atas sekali,3 dari kanan..Pergh!jangan gelak sebab aku memang seorang yang NERD dulu..hahahha..Cikgu-cikgu cakap,batch science yang paling gila time kitaorang la..Mana taknya,kerja sekolah yang bagi tak pernah siap,ponteng kelas,balik awal..tapi yang paling tak dapat lupakan bila guru kelas aku menangis sebab kelakuan kiteorg..kalo cikgu je menangis tak pe..nie dengan budak-budak pompuan sekali menangis..pe kejadahnya,siap boleh bluetooth-bluetooth menangisnya..hahahha..Cikgu Suzannah,Ampunnnkannnn kamiiiiii..ish!xbaik buat cikgu menangis,xberkat ilmu dia bagi nanti..

    Nie time aku tingkatan 5

    Wednesday, January 12, 2011

    Download Filem Ngangkung (2010)


    Ngangkung (2010) Eng Sub DVDRip RMVB Mediafire

    Sinopsis
    ‘Ngangkung’ adalah satu perbuatan memuja nombor ekor dengan membawa ‘barang’ untuk dipuja oleh bomoh. Barang tersebut haruslah sesuatu yang susah untuk didapati seperti keris lama, syiling lama dan sebagainya. Filem ngangkung mengisahkan Azim, seorang pemandu lori yang hidup sederhana di sebuah perkampungan pinggir bandar bersama isteri, Suri dan anak perempuannya. Azim mempunyai dua orang kawan baik iaitu Tasnim dan Wan. Tasnim dan Wan memang merupakan ‘kaki ekor’ d8an aktiviti mereka memang diketahui oleh isteri masing-masing.Azim yang pada asalnya tidak pernah menghiraukan aktiviti rakan-rakannya akhirnya terpengaruh juga kerana desakan dan kesempitan hidup. Ditambah pula dengan kejayaan Tasnim mengubah gaya hidup setelah berjaya memenangi nombor ekor hasil ngangkung. Bermula dengan hanya untuk melihat, kian hari Azim semakin seronok mengikut Tasnim dan Wan walaupun secara senyap tanpa pengetahuan Suri. Pelbagai cara dan berbagai jenis bomoh mereka jumpa demi mendapatkan nombor untuk mereka beli. Pelbagai kejadian seram dan lucu terjadi sepanjang mereka mengangkung. Perubahan ketara dalam hidup Azim berlaku apabila dia terlibat secara lebih serius sehingga mengabaikan keluarga akibat taksub untuk mendapatkan nombor ekor. Begitu juga dengan Tasnim dan Wan. Sehingga satu hari berlaku kejadian yang benar-benar mengubah hidup mereka. Apakah kesudahan hidup mereka? Dan berjayakah mereka mendapatkan apa yang mereka hajati? Segalanya terjawab dalam “NGANGKUNG”.

    Jenis
    Seram komedi

    Pelakon
    Shaheizy Sam,Azad,Angah Raja Lawak,Putri Mardiana,Eira Syazira,Echa,Azlee Senario,Ruzaidi Abdul Rahman,Reanna,Mazlan Pet Pet 

    Friday, January 7, 2011

    Gerakan Anti Malaysia

    Maksudnya: Abu Hurairah r.a berkata Rasulullah saw telah bersabda: Janganlah kamu dengki mendengki, jangan tipu menipu, jangan benci membenci, jangan berpaling muka dan jangan berjual beli di atas jualan orang lain. Dan jadilah kamu hamba Allah yang bersaudara. Orang Islam dengan orang Islam adalah bersaudara. Mereka tidak boleh menzalimi, tidak boleh membiarkannya dalam kehinaan, tidak boleh membohongi dan menghinanya sesama Islam. Taqwa itu di sini, kata Nabi Nuhammad saw sambil menunjukkan kedadanya tiga kali. Memadai seseorang itu dianggap jahil apabila dia apabila dia menghina saudaranya. Setiap orang Islam ke atas orang Islam lain haram darah, harta dan kehormatnnya.


    [Riwayat Muslim]




    video
    Video ni menerangkan segala2nya

    Dalam kesibukan berforum,aku perasan link ni..
    tak sangka plak dalam menaikkan taraf sebagai negara maju,ade gak manusia yg masih ditakuk lame..
    Dunia da maju,so anjakan paradigma tu kene la ade dalam jiwa masing-masing..
    Bila search google image pasal GANYANG MALAYSIA..Pergh!,mcm2 gambar yg kite boleh tgk..
    Nie antara gambar yg sempat aku upload..

     Bendera kita dipijak??
    Bernyawa ke agaknye..

    Result exam da keluar!!

    Salam semua..
    Arini entry aku pasal result..
    Bila cite pasal result,cuak bukan men g..
    Mane xnye,sampai membe aku pon takot nk amek result..
    takot dipanggil Mat GB (Gagal Bergaya)..
    Tapi bagi aku kali nie sangat bersyukur..
    Aku bukan apa,terkejut sebab aku ni malas sikit..
    dengan tak pergi kelas,assigment malas nk anta,tido dalam kelas..
    Tapi apa yang memeranjatkan aku, PNGS aku untuk sem lima 3.33..
    ni yang buat aku makin bersemangat nak habiskan diploma aku nie..
    ye la,lagi 6 bulan je nak abis,tak kan nak main-main g..
    So keep it out!!


    Thursday, January 6, 2011

    Jadual sem 6

    Salam!
    Hari ni aku nak post tentang jadual aku sem 6 ni.
    Yg terlampau longgar utk aku enjoy! Enjoy2 gak, jangan da terlampau enjoy, fail sume paper.
    Menjawab plak dengan orang tua aku.

    Ni la jadual aku:



    Isnin dengan jumaat tak ada kelas.
    So, kalau nak cuti lama sikit, hari kamis da bertolak ke kampung halaman.
    Aku ni jenis pantang ada cuti,sampai membe2 aku fedup la. Mane tak, assgment ke tutorial ke aku yg kena buat. Due date utk hantar esoknya,aku boleh plak bantai cuti sampai dua tiga hari lgi. Mmg mengamuk la citenya.
    Sorry kawan2 ! !

    Percutian di Casa Rachado,port dickson

    Etiqa Crew





    Perancangan yg xsberapa nak cantek akhirnye menjadi gak..
    Terima kasih kepada mamat a.k.a kosi aron yg telah sedaya upaya menjayakan percutian kali ini..
    Mamat, arep, amar, daie, maggod, hakim, labu, alan the typewriter, fifi dan xlpe
     gak Yan (baju oren).tpi yg xbape nk best ade g membe2 aku yg xdapat nk g atas sebab2 tertentu..tu yg macam kurang seronok ckit..Tpi xpe kawan2 yg xdpt nk ikot sbb perancangan untuk
    pertengahan tahun nie rancang nk g pulau plak..
    Ok,aku nk cite pasal percutian kami di Casa Rachado,Port Dickson..
    percutian nie dirancang sehari sebelum bertolak,so kelam kabut la nk setting org ngn barang sume..
    Kelam kabut tu sampai terbawak2 ke P.D..Mane tak nye,sampai je P.D dalam pukul 12 ,kite org cari la hotel..puas pusing satu P.D tu nk cari hotel dengan trafik jam g..
    2-3 jam gak la kami mencari,akhhirnye pukul 3 tu kami dapat la menginap sebuah hotel yg diberi nama Casa Rachado..Tempat die mmg tip top la..
    dengan kolam renang sume,pantai yg best,xrugi la menginap kat situ..
    Percutian nie 1 malam je tpi yg jdi 4 mlm sbb insan yg bernama azlan arifin..
    kerete die de masalah,katenye pasal gear box!!
    Mak aiii,gear box plak..da la nek perdana..kopak ko lan..hahah..
    aku dengar sampai RM 1k++ gak la..mampusla nk membayarnye..
    tpi apepon,percutian kali ni mmg the best la..layan kepala budak2 nie mmg gile2..
    dorg punyer akal,diluar batasan kite la..hahaha..Sampai aku letih ketawa je..
    Sampai sini je la cite percutian untuk penutup tahun 2010..




    Wednesday, January 5, 2011

    Tahun 2010 meninggalkan seribu kenangan

    Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua!




    Salam tahun baru 2011 kepada semua para blogger sume..Alhamdulillah, akhirnya 2010 telah melabuhkan tirainya . Banyak coretan dan kenangan yang di tinggalkan di tahun ini. Ada suka, ada duka, ada menarik, ada menyakitkan yg meninggalkan kesan pada kita semua. Segalanya sekarang tercatat dalam lipatan sejarah hidup kita selaku seorang umat manusia yang sedang berjalan dan mengharungi kehidupan di dunia tuhan.
    Sehingga hari ini,aku amat2 bersyukur kerana diberi kesempatan oleh Allah untuk terus hidup di muka bumi ciptaan Nya... Tahun 2010 ini akan aku tinggalkan dengan begitu banyak kenangan yang amat berharga Yang pasti azam aku tidak akan berubah pada setiap tahun... Azam aku adalah sentiasa membuat ibu bapa & keluarga aku bangga dengan apa sahaja yang baik aku lakukan... Aku sentiasa berdoa agar orang2 yang aku sayang & cintai disekeliling aku sentiasa di murahkan rezeki, dilindungi Allah, panjang umur, sihat sejahtera, berjaya di dunia & di akhirat & mendapat keredhaan Allah...Ku doakan kepada semua akan beroleh kejayaan pada tahun 2011... Semoga kita berhijrah ke arah yang lebih baik.... Amin... Selamat tinggal tahun 2010...

    Tuesday, January 4, 2011

    Aku adalah aku





    Nama ?
    Muhammad Syazwan Afiq b. Rusli

    Samaran ?
    Wan @ Afiq

    Agama ?
    Islam


    Tempat tinggal ?
    Klang, selangor

    Tarikh lahir ?
    16 Oct 1990

    Hobi ?
    Badminton. Reti keee?

    Cita-cita ?

    Doktor ada, penyiasat ada, tpi sape aku lepas nie
    Cita-cita nak gempak je, tak nak kalah!

    Food. fav ?
    Semua makanan aku makan. Jangan di hidang depan aku!

    Drink. fav ?
    Teh panas

    Mutiara kata ?
    "Ukhwah itu bukan terletak pada pertemuan, bukan pada manisnya ucapan di bibir tapi terletak pada ingatan seseorang terhadap saudaranya di dalam doanya."Al-Ghazali.


    Aku adalah aku... dan aku tetap aku... Biarpun apa berlaku aku adalah aku... Kerna aku hanya insan biasa... 

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...